Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Características de carcaça e qualidade da carne de bovinos de corte de quatro grupos genéticos terminados em confinamento R. Bras. Zootec.
Climaco,Saulo Malaguido; Ribeiro,Edson Luis de Azambuja; Mizubuti,Ivone Yurika; Silva,Leandro das Dores Ferreira da; Barbosa,Marco Aurélio Alves de Freitas; Ramos,Bruno Mazzer de Oliveira; Constantino,Camila.
Este trabalho foi realizado com o objetivo de avaliar as características de carcaça e a qualidade da carne de animais puros das raças Tabapuã, Bonsmara e mestiços ½ Bonsmara + ½ Nelore e mestiços ½ Bonsmara + ¼ Red Angus + ¼ Nelore. Foram utilizados cinco bovinos castrados de cada grupo genético, com idade média de 22 meses e peso vivo de 394±21 kg ao início do experimento. A dieta, para todos os animais, continha silagem de cana-de-açúcar e ração comercial na proporção de 55% e 45% (base seca), respectivamente, com 14,99% de proteína bruta (PB) e 59,84% de nutrientes totais digestíveis (NDT). Ao abate, não foram observadas diferenças no peso de carcaça fria nem nos pesos e percentuais dos cortes comerciais (traseiro, costilhar e dianteiro) entre os grupos...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ácidos graxos; Bonsmara; Cruzamento; Gordura; Maciez; Tabapuã.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011001200025
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Influence of environmental factors on ponderal performance and morphometric characteristics of lambs of different genetic groups from birth to weaning R. Bras. Zootec.
Koritiaki,Natália Albieri; Ribeiro,Edson Luis de Azambuja; Mizubuti,Ivone Yurika; Silva,Leandro das Dores Ferreira da; Barbosa,Marco Aurélio Alves de Freitas; Bumbieris Junior,Valter Harry; Castro,Filipe Alexandre Boscaro de; Constantino,Camila.
The objectives of this work were to evaluate the environmental effects (age of dam, type of birth and sex of lamb) and genetic groups (Hampshire Down and Ile de France, ½ and ¾ Hampshire Down, Ile de France and Suffolk, and ½ Texel) on performance and morphometric characteristics (height, length and heart girth) of lambs; to test regressions to predict live weight of lambs from body measurements; and to describe the growth type of the measurements as function of the weight. Weights and measurements were collected from birth to weaning, every 14 days. For evaluations of performance in relation to environmental effects and genetic groups, only data from birth and from weaning were used; for type of growth all collected data were used. Lambs from younger ewes...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Allometric growth; Body morphometry; Body weight; Sheep.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982013000700001
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Performance, carcass and meat quality of ewes supplemented with magnesium oxide R. Bras. Zootec.
Constantino,Camila; Ribeiro,Edson Luis de Azambuja; Bridi,Ana Maria; Tarsitano,Marina Avena; Castro,Filipe Alexandre Boscaro de; Fernandes Júnior,Francisco; Mizubuti,Ivone Yurika; Pereira,Elzânia Sales.
The objective of this study was to evaluate the performance, the carcass and meat characteristics of ewes supplemented with magnesium oxide. Eighteen 6-year-old Santa Ines ewes were used in a completely randomized experimental design, where three levels of supplementation (0.0, 0.1 and 0.2% magnesium oxide in the concentrate) were tested, with six replicates. Final weight, weight gain, feed intake and feed conversion were not affected by levels of magnesium supplementation. Hot and cold carcass weights showed linear increasing and quadratic responses, respectively, according to supplementation with magnesium. Carcass measurements such as length, depth, and measures of arm and leg were not affected by supplementation. Depth and width of the longissimus...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Marbling; Myofibrillar fragmentation index; Oxidation; Production; Sheep.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982014000100005
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional